Recept na bublaninu je obľúbený medzi všetkými vekovými kategóriami. Je rýchly a na jeho prípravu postačí len miska s metličkou. Tradične sa pripravuje s práškovým cukrom a pšeničnou múkou. Trénerka Denisa Valašková upiekla jeho zdravú variantu, ktorá je vhodná aj pre športovcov. Inšpirujte sa jej receptom na špaldovú bublaninu s ovocím.
Porcie: 4 - 5 / 12 ks
Čas prípravy: 60 minút
Čo budeme potrebovať?
- 3 vajcia
- 250 ml vody
- 25 g kokosového oleja
- 120 g tvarohu
- 150 g špaldovej múky
- 50 g norbi update múky (vysoký obsah bielkovín)
- 1 kypriaci prášok
- sladidlo podľa chuti
- 300 g nakrájaných marhúľ z Dunajskej Lužnej (stánok č. 36 Trhovisko Miletičova)
- 300 g nakrájaných jahôd z Dunajskej Lužnej (stánok č. 24 Trhovisko Miletičova)
Ako budeme postupovať?
V jednej nádobe si zmiešame suché ingrediencie a v druhej nádobe mokré suroviny. Potom spolu zmiešame. Na plech vylejeme pripravené cesto a poukladáme nakrájané ovocie. Ja som použila jahody a marhule z Trhoviska Miletičova, nakoľko je to aktuálne sezónne ovocie. Posypeme kokosovou múkou pre efekt práškového cukru. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 minút. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a potom podávame.