Špaldová bublanina s ovocím. Takto ju pečie trénerka Denisa Valašková

14.6.2021 | Autor: Admin | Kategória: Recepty
Špaldová bublanina s ovocím. Takto ju pečie trénerka Denisa Valašková

Recept na bublaninu je obľúbený medzi všetkými vekovými kategóriami. Je rýchly a na jeho prípravu postačí len miska s metličkou. Tradične sa pripravuje s práškovým cukrom a pšeničnou múkou. Trénerka Denisa Valašková upiekla jeho zdravú variantu, ktorá je vhodná aj pre športovcov. Inšpirujte sa jej receptom na špaldovú bublaninu s ovocím. 

Porcie: 4 - 5 / 12 ks
Čas prípravy: 60 minút

Čo budeme potrebovať?

  • 3 vajcia
  • 250 ml vody
  • 25 g kokosového oleja
  • 120 g tvarohu
  • 150 g špaldovej múky
  • 50 g norbi update múky (vysoký obsah bielkovín)
  • 1 kypriaci prášok 
  • sladidlo podľa chuti
  • 300 g nakrájaných marhúľ z Dunajskej Lužnej (stánok č. 36 Trhovisko Miletičova)
  • 300 g nakrájaných jahôd z Dunajskej Lužnej (stánok č. 24 Trhovisko Miletičova)

Ako budeme postupovať? 

V jednej nádobe si zmiešame suché ingrediencie a v druhej nádobe mokré suroviny. Potom spolu zmiešame. Na plech vylejeme pripravené cesto a poukladáme nakrájané ovocie. Ja som použila jahody a marhule z Trhoviska Miletičova, nakoľko je to aktuálne sezónne ovocie.  Posypeme kokosovou múkou pre efekt práškového cukru. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 minút. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a potom podávame. 

Želáme dobrú chuť! 

TIP: Ak neviete, akým hlavným jedlom potešíte v nedeľu svoju rodinku, inšpirujte sa týmto receptom na kuracie prsia so zeleninou