Africké trhy od Virunga prilákali množstvo návštevníkov. Nechýbala ani bubnová show

10.8.2021 | Autor: Admin | Kategória: Všeobecné
Africké trhy od Virunga prilákali množstvo návštevníkov. Nechýbala ani bubnová show

V sobotu 7. augusta sa zmenila "Miletička" na exotickú oázu. Zavítali k nám Africké trhy - Virunga, ktoré priniesli so sebou čerstvé ovocie z ďalekej cudziny. Vysoký záujem návštevníkov prečkal naše očakávania.

Kto je Virunga?

Virunga je dychberúca oblasť troch afrických krajín Ugandy, Rwandy a Konga. Práve v týchto končinách, kde dodnes soptia majestátne vulkány, pralesy obývajú vznešené gorily a na stromoch rastie to najbáječnejšie ovocie, pre vás Virunga pestuje plne organické (bio) poľnohospodárske produkty tej najvyššej kvality. Všetky produkty pochádzajú od miestnych farmárov, od ktorých vykupujú ovocie za férové ​​ceny a podporujú ich podnikanie. Môžete sa spoľahnúť, že vďaka rýchlej leteckej preprave je všetko úplne čerstvé, bez chemických postrekov, konzervantov a pridaných cukrov. 

Produkty od Virunga nie sú na prvý pohľad dokonalé ako tie zo supermarketov. O to viac sú ale autentické, voňavé a chuťovo neprekonateľné. Miestnych farmárov poznajú osobne a spoločne pre vás vyberajú to najlepšie ovocie, za ktorého kvalitu podľa ich slov "dajú ruky do ohňa". V súčasnej dobe dokonca rozšírili ich sortiment aj o produkty z Indonézie, Tanzánia, Kene, Brazílie a Kolumbie. Sezónne produkty z exotických krajín sa objavili v deň podujatia na stoloch Virunga na Trhovisku Miletičova.

Z letiska na trhovisko

Čerstvé exotické ovocie doslova v deň podujatia "doletelo" až na pulty trhoviska "Miletičky". Už od 5.30 hod. sme otvárali brány trhu pre českú spoločnosť Virunga, ktorá nás čakala s plnými nákladnými autami produktov, po ktoré si prišli v ranných hodinách na letisko v Bratislave. Potom nasledovalo rozkladanie stánkov s pultami pred amfiteátrom, čo bolo aj miestom konania tohto podujatia. Na 8.00 hodinu bol všetok tovar vrátane sušeného ovocia, sypaných čajov, zrnkovej kávy, sirupov a marmelád prichystaný na predaj pre zákazníkov. 

Čerstvé exotické ovocie doslova v deň podujatia "doletelo" až na pulty trhoviska "Miletičky".





Ochutnávka zadarmo

V čase otvárania podujatia Africké trhy bolo prostredie amfiteátra upratané, stánky s tovarom nachystané a nechýbal ani usmiaty personál, ktorý srdečne zákazníkom vysvetľoval všetky potrebné informácie o exotickom ovocí. Najviac otázok dostali ohľadom čistenia a použitia ovocia do pokrmov. Predajcovia ponúkali z každého ovocia kúsok na ochutnávku, ktorá sa konala za dodržania všetkých hygienických opatrení. Zákazníci sa však zaujímali aj o zrnkovú kávu, sypané čaje alebo sirupy a marmelády. 

Všetky produkty pochádzajú od miestnych farmárov, od ktorých ich vykupujú ovocia za férové ​​ceny a podporujú ich podnikanie.

V živom spojení

Všetky potrebné informácie boli v čase konania podujatia dostupné aj na našich sociálnych sieťach Facebook alebo Instagram. Návštevníkov sme informovali najmä o tom, aké druhy ovocia nájdu na Afrických trhoch. Skrz obrázky a videá sme divákom z digitálnych platfôrm sprostredkovali aj jedinečnú atmosféru, ktorá vznikla aj vďaka sprievodnému programu - bubnovej show. Ľudia prejavili o Africké trhy záujem nielen na sociálnych sieťach, ale aj naživo. Od začiatku po koniec podujatia stáli zákazníci v dlhom rade pri pokladni. Týmto spôsobom by sme im chceli veľmi pekne poďakovať, že aj napriek zdržaniu pri pokladni vydržali a z trhu si odniesli jedinečné exotické ovocie a iný doplnkový tovar. 






Ďakujeme za Vašu návštevu!